Миколай до нас іде

/Files/images/den_mikolaya/DSCF3949.jpg

Традиційно днем Святого Миколая розпочинається цикл новорічних та Різдвяних святкувань у Новоолександрівській школі-дитячому садку. До шкільної родини завітали гості, які принесли дітям солодощі, подарунки: ПАТ «Придніпровське» вручили футболістам нові форми, учням-солодкі пакунки, ПП «Ільченко» - цукерки, а Гаврилівське лісництво – ялинки на Новий рік.

19 грудня відбулася вистава для учнів «Миколай до нас іде».

Бо хто ж не знає про святого Миколая? Найбільш очікуваним та значимим це свято є для дітей, адже вони вірять у чудотворну силу Святого Миколая і чекають від нього подарунків і здійснення своїх мрій. Щороку приходить він у кожну господу з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці.

Легенда оповідає, що у дитинстві Миколай горнувся до бідних, нужденних, скривджених, голодних та калік. Він змалку щиро молився і просив у Господа справедливості, миру, добра, прощення і милосердя. Своїми молитвами зцілював недужих, сліпих і калік. Утихомирював море, бурю, гасив пожежі, охороняв від напастей. Був покровителем подорожніх у путі, а також усіх тварин — диких і свійських. Усім серцем любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку своєї любові. Робив добро, не чекаючи на подяку і славу. І тому його ще за життя називали «батьком сиріт, вдів і бідних».

Наслідуймо і ми добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

/Files/images/den_mikolaya/DSCF3942.jpg

/Files/images/den_mikolaya/DSCF3937.jpg/Files/images/den_mikolaya/DSCF3932.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 356

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.